Veelgestelde vragen

Algemeen
Ik werk in de culturele/creatieve sector, kom ik in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage?

Je komt in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage als jouw SBI-code (zie KvK-uittreksel) voorkomt op de lijst met SBI-codes. De lijst met SBI-codes is opgenomen in de spelregels: https://zelfverzekerd.oogvoorimpuls.nl/spelregels.

Ik werk in de culturele/creatieve sector, maar mijn SBI-code staat niet op jullie lijst met SBI-codes. Kom ik nu niet in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage?

Nee, helaas niet. De doelgroep is gebaseerd op wat door het CBS wordt verstaan onder de culturele en creatieve sector.

Ik sta geregistreerd onder de verkeerde SBI-code. Kan ik mijn SBI-code veranderen zodat ik wel in aanmerking kom voor een stimuleringsbijdrage?

Neem contact op met de KvK om te zien of dat mogelijk is. Als de KvK jouw SBI-codes heeft aangepast, en jouw SBI-code komt voor op onze SBI-lijst, dan kun je een nieuwe aanvraag doen.

De regeling is bedoeld voor zzp’ers, maar ik heb samen met iemand anders een VOF. Kom ik in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage?

Ja, ook als je in een VOF zit, ben je zelfstandige zonder personeel.

Ik ga binnenkort meer premie betalen of meer bijdragen aan mijn broodfonds. Mag ik mijn toekomstige bijdrage invullen?

Dat mag alleen als de gewenste ingangsdatum gelijk is aan de datum waarop je een andere premie/bijdrage gaat betalen. Als je als gewenste ingangsdatum 01-06-2022 invult, dan vul je de premie/bijdrage in die je vanaf dat moment betaalt.

Hoelang duurt het voordat ik de stimuleringsbijdrage op mijn rekening heb?

We proberen de stimuleringsbijdrage binnen 7 werkdagen op je rekening te storten.

Kom ik in aanmerking voor een eenmalige stimuleringsbijdrage van € 120,-?

Alleen aanvragers die op of na 1 november 2022 een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid hebben afgesloten, ontvangen na goedkeuring van de aanvraag een eenmalige stimulansbijdrage van € 120,-.

Tot wanneer kan ik een stimuleringsbijdrage aanvragen?

De regeling geldt momenteel tot en met 30 juni 2023, of zo lang budget beschikbaar is. Het budget dat door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap beschikbaar is gesteld voor het toekennen van stimuleringsbijdragen aan zelfstandigen voor het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kent echter een budgetlimiet. Houd dus rekening met het op=op-principe.

Aanvraagformulier
Ik kan naast mijn KvK-uittreksel maar één document uploaden, hoe kan ik meerdere documenten uploaden?

Je kunt op dit moment naast je KvK-uittreksel maar één document uploaden. Als je bent aangesloten bij een broodfonds, maak dan een screenshot van dat je ingelogd bent, een screenshot waaruit blijkt wat je maandelijkse bijdrage is en een screenshot waaruit blijkt hoe lang je al bent aangesloten. Plak die screenshots in een Word-document en maak daar één pdf van. 

Wat moet ik als begindatum invullen?

De begindatum is de datum vanaf welk moment je de vergoeding van 12 maanden wilt laten beginnen. De vroegst mogelijke datum is 1 juni 2022. Als je later bent aangesloten bij een broodfonds of een verzekering hebt afgesloten, dan vul je de startdatum van je polis/deelname in.

Welk rekeningnummer moet ik invullen?

Je privérekening of zakelijke rekening. Niet het rekeningnummer van je broodfonds.

Ik betaal zowel bijdrage als contributie aan mijn broodfonds. Welk bedrag vul ik in?

Je mag de bijdrage en de contributie bij elkaar optellen.