Wat is de Zelfverzekerd regeling?

Als je ziek bent en tijdelijk niet kunt werken mis je omzet en inkomen. Er zijn verschillende manieren waarop je jezelf kunt indekken tegen dit risico, bijvoorbeeld door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten of door deelname aan een onderling fonds. Veel zzp’ers in de culturele en creatieve sector verzekeren zich niet voor dit risico vanwege de (hoge) kosten. De overheid wil graag stimuleren dat je een voorziening treft voor arbeidsongeschiktheid en heeft daarom voor een bepaalde periode een stimuleringsbudget vrijgemaakt voor zzp’ers in de culturele en creatieve sector. Op deze website kan je lezen hoe je bij ons een tijdelijke bijdrage krijgt in de kosten van zo’n verzekering of fonds.

Als we je aanvraag toekennen (dat hoor je binnen 5 werkdagen nadat je deze hebt ingediend) krijg je voor een periode van maximaal 12 maanden 50% van de maandelijkse kosten van ons vergoed (met een maximum van € 50,00 per maand). Dit kun je achteraf declareren. In de mail die je krijgt nadat je aanvraag is goedgekeurd, wordt toegelicht hoe correct te declareren.

Nog geen collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid?

Nieuwe aanmeldingen maken vaak afsluitkosten. Om zzp’ers te stimuleren om deze stap toch te maken komen nieuwe aanmeldingen daarom in aanmerking voor een stimulansbonus van € 120,00 (voor een nieuwe aanmelding bij een verzekering of nieuwe deelname aan een onderling fonds vanaf 1 november 2022). Dit bedrag maken we binnen drie weken over naar je bankrekening als je aanvraag wordt toegekend.

   

Om je aanvraag te kunnen beoordelen hebben we natuurlijk wat gegevens van je nodig. Ook willen we graag een scan/foto van je verzekeringspolis of een bewijs van deelname aan een fonds én een scan van je KvK-uittreksel. Zoek ook alvast even je privé-bankrekeningnummer op. Maar lees eerst even de spelregels!